Levi samit Srbije: Solidarno sa Grčkom, svi na Trg Republike u nedelju 15.02![2 min. za čitanje]

Levi samit Srbije organizuje protest:

PROTIV MERA ŠTEDNJE I PRIVATIZACIJE

SOLIDARNOST SA NARODOM GRČKE

MEĐUNARODNI DAN AKCIJE

NEDELJA, 15. FEBRUAR U 14H

@ TRG REPUBLIKE, BEOGRAD

Svi na Trg!

Već 25 godina, u Srbiji smo svedoci primene iste politike koja dovodi do bogaćenja nekolicine i osiromašenja najvećeg broja ljudi.

U poslednjih godinu i po dana ovaj napad se intenzivirao, jer su aktuelne vlasti donele niz neoliberalnih mera – pokreće se privatizacija strateških resursa, smanjene su plate i penzije, donet je novi Zakon o radu koji dodatno obespravljuje radnike i radnice, ukinute su mnoge mere socijalne pomoći, dok je za neke od njih uveden i prinudni rad, pojačana je represija nad stanovništvom…

Sve ovo nije tipično samo za Srbiju, već se ista politika vodi i u mnogim drugim zemljama.

Tokom proteklih godina narodi Evrope su se kroz široke mobilizacije i proteste suprotstavljali ovakvoj politici. U ovome je prednjačio narod u Grčkoj, koji je 25. januara dao većinsku podršku Sirizi, partiji radikalne levice, čija politika je u direktnoj konfrontaciji sa merama vladajućih struktura Grčke i Evrope i koja je, po formiranju nove vlade, naišla je na oštro suprotstavljanje struktura Evropske unije.

Sada su nove grčke vlasti u obavezi da ispune zahteve koji su postavljani na trgovima i protestima tokom poslednjih nekoliko godina.

Tokom ove sedmice, širom Evrope biće organizovani protesti solidarnosti sa narodom u Grčkoj.

U nedelju, 15. februara u 14 sati okupićemo se na Trgu republike u Beogradu kako bismo iskazali podršku narodu u Grčkoj i njihovom pravu da bez zastrašivanja i spoljnih uticaja biraju svoju budućnost.

Iskazujući solidarnost sa narodom Grčke, Levi samit Srbije poziva sve ljude i progresivne grupe da se okupljaju i pruže aktivan otpor merama koje sprovode naše vlasti.