Saopštenje Antifašističke kampanje povodom jučerašnjeg skupa[1 min. za čitanje]

Antifašistička kampanja iskazuje zahvalnost svim građankama i građanima Beograda i Srbije, kao i uglednim govornicima i drugim javnim ličnostima, koji su, uprkos spekulacijama medija da okupljanje neće biti bezbedno, učestvovali u mirnom i dostojanstvenom antifašističkom skupu „Neće proći“.

Skup Antifašističke kampanje je pokazao da fašističke bande nikada neće marširati Beogradom, i predstavlja modus za javno manifestovanje budućih aktivnosti brojnih manjinskih grupa koje su u Srbiji skrajnute i diskriminisane. Institucije države ne mogu više nikada da sprečavaju građanske inicijative pod izgovorom problema bezbednosti, jer u 21. veku nije prihvatljiv strah od fašističkog uličnog nasilja. Takođe, pouka ovog skupa je da društvena reakcija mora biti adekvatna, kako bi se jasno stavilo do znanja da organizacije koje propagiraju nasilje i fašističku ideologiju neće biti tolerisane.

Antifašistička kampanja će i u budućnosti pokretati beskompromisne akcije u cilju zaštite svih građanki i građana Srbije koji budu bili ugroženi, utičući na čitavu društvenu zajednicu tako da za svoj prioritet postaviti odbranu osnovnih civilizacijskih tekovina i interesa obespravljenih.

NISU PROŠLI, NI JUČE NITI ĆE SUTRA!

Antifašistička kampanja