Delovi Zagreba nakon zemljotresa

Solidarnost sa susedima pogođenim zemljotresom[1 min. za čitanje]

Ovim putem iskazujemo solidarnost sa susedima iz Hrvatske i Slovenije koje je jutros pogodio snažan zemljotres. Dok se hrvatska vlada bavi trivijalnim pitanjima kao što su višemilionski projekti izgradnje fontane i najskupljeg toaleta u Hrvatskoj, bolnice se doslovno urušavaju na nove majke, decu i ostale pacijente i pacijentkinje.

Ni naša vlada ne vodi računa o problemima sa kojima se običan čovek sučeljava. Stranim investitorima bagatelno su prodate nekada državne firme, poklonjeno im je zemljište za izgradnju bogataških projekata kakav je „Beograd na vodi“, preti se uvođenjem 24-časovnog policijskog časa, a i dalje se dozvoljava da hiljade radnika i radnica budu ucenjeni svojim radnim mestima i golim opstankom da bi isti ti „naši“ investitori nastavili da obrću milionske profite.

Kapitalistima nije stalo do ljudskih života. Oni u svim, pa i u situacijama opasnim po život većine ljudi, na umu imaju samo jedno: profit.

Ali nas je više. Ovo su ključni trenuci da pokažemo da su ljudska empatija i solidarnost jači od pohlepe šake pljačkaša na vrhu. Naša dužnost je da stojimo zajedno i kada ova pandemija prođe i nađemo se u novoj ekonomskoj krizi. Ne dozvolimo da nas ovaj težak period obeshrabri i ugazi – iskoristimo ga da se spremimo za predstojeću borbu i političko organizovanje. Dilema „socijalizam ili varvarizam“ sada je naša življena stvarnost.

Solidarnost je naša snaga!