Svi na proteste![1 min. za čitanje]

Epidemija kovida-19 i dalje traje, a ekonomski pritisci nastavljaju da rastu. Državna represija postaje uobičajeno oružje kojim se služe režimi širom sveta kako bi izbegli odgovornost za svoje greške u nošenju sa pandemijom i ograničili pravo na protest. Narednih dana se suprotstavljamo naplati društvene krize preko naših leđa.

Pozivamo vas da nam se pridružite na:

1) Kampovanje i protest ispred Skupštine: Udruženje radnika na internetu organizuje novi protest povodom usvajanja još goreg predloga Vlade za regulisanje rada frilenserki i frilensera. Više o tome možete pročitati ovde.

Kampovanje ispred Skupštine počinje sutra u 18 h, a u četvrtak u 11 h prerasta u protest.

2) Protest u Beogradu: Oslobodite Ahmeda Samira!: Pridružujemo se međunarodnom zahtevu za oslobođenje studenta CEU-a i istraživača Ahmeda Samira, koji je od 1. februara u zatvoru u Egiptu, pod lažnim optužbama krvoločnog El Sisijevog režima. Okupljamo se u subotu u 12.30 na Trgu Nikole Pašića.

3) Еkološki ustanak: Ukupno 45 ekoloških organizacija stalo je iza 70 zahteva državi za zaštitu prirodnih bogatstava Srbije. Održiva ekološka rešenja moguća su samo ako se suprotstavimo kapitalističkoj logici profita iznad svega, uključujući i naše živote i našu planetu. Zato ćemo u subotu u 13 h biti ispred Narodne skupštine.

Povežimo frontove borbi! Solidarnost je naša snaga!