TEKST LETKA KOJI SMO DELILI NA PROTESTU PROSVETARA U BEOGRADU, 25. MARTA[2 min. za čitanje]

PODRŠKA PROSVETI!

GENERALNIM ŠTRAJKOM DO POBEDE!

Podržavamo vaš istrajni štrajk, koji je simbol borbe protiv propadanja obrazovanja, protiv neprestanog pada standarda i za bolje uslove rada. On je, ujedno, i inspiracija svima onima koji danas žive bez perspektive, u siromaštvu i strahu. Vlada tvrdi da nema novca, a banke obrću desetine milijardi dinara profita na račun kredita od kojih smo svi primorani da preživljavamo!

Vaš štrajk mora da pobedi i zato ne sme da ostane izolovan. Ipak, moramo biti svesni da će deo državnog aparata, pravosuđa i policije, koji je danas sa nama na ulici, već sutra biti u prilici da po nalogu sa vrha zatvara u policijske obruče, hapsi i presuđuje drugim radnicima koji štrajkuju. Nažalost, to je realnost sa kojom se danas suočavaju hiljade obespravljenih ljudi u Srbiji sa kojima bi trebalo da se borimo rame uz rame.

Zato predlažemo:

komitete solidarnosti – koji bi ujedinili štrajkače, roditelje, đake, studente, radnice i radnike i šire društvo koje želi kvalitetno i svima dostupno školstvo!

štrajkački bilten – koji bi redovno obaveštavao širu javnost o vašoj borbi!

seriju demonstracija – kao način da se ministar pritisne da podnese ostavku!

eskalaciju štrajka – generalni štrajk u javnom sektoru, potpunu obustavu rada i alternativnu nastavu!

Širom planete omladina i radništvo danas ruše diktatore i menjaju svet. „Fejsbuk protesti” protiv nezaposlenosti, korupcije i posledica dužničkog ropstva doprli su od Egipta čak do Hrvatske. Slična inicijativa javila se i kod nas – omladina je putem interneta pokrenula inicijativu i pozvala sve nezadovoljne ljude da se 4. aprila u 17 časova, okupe povodom Dana studenata i izraze protest protiv nezaposlenosti na Trgu republike.

Dole ministar, solidarnost je naša snaga!

4. aprila svi na ulice! Nećemo da plaćamo za njihovu krizu!

Redakcija Solidarnosti

www.marks21.info

064/079-36-21

[email protected]