Akcija solidarnosti sa narodom Grčke na spomeniku Rigi od Fere u Beogradu[1 min. za čitanje]

17. juna Grčka glasa protiv mera štednje: protiv diktature kapitala! Narod Grčke, predvođen radničkom klasom, već godinama se bori protiv mera štednje i sada se nalazi na pragu preuzimanja vlasti nad sopstvenom zemljom iz ruku EU-imperijalizma, kog zanima isključivo naplata nametnutog duga. Sama pomisao na stvaranje radničke vlade bacila je evropske kapitaliste i njihove političare i birokrate u paniku. Zbog toga već nedeljama vode beskompromisan medijski rat protiv grčke levice. Učiniće sve da zaustave volju naroda koji odbija da sluša diktat bogataša i preživljava u bedi. Zato su već nakon rušenja prethodne vlade koja je sprovodila mere štednje bez izbora Grčkoj nametnuli tehnokratsku vladu bankara i tajkuna.

Mere štednje koje Evropska komisija, MMF i Evropska centralna banka – Trojka – testiraju na narodu Grčke primenjivaće se u svim dužničkim ekonomijama, kakva je i Srbija. Narod Grčke je u istorijskoj prilici da ovaj pogubni eksperiment zaustavi i postane primer ostatku Bakana, Evrope i sveta.

Akcija solidarnosti sa narodom Grčke na spomeniku grčkom revolucionaru Rigi od Fere najavljuje miting solidarnosti koji će se 17. juna u 18 časova održati na beogradskom Trgu republike (https://www.facebook.com/events/245818332189373/). Riga od Fere je ubijen 1798. godine u Beogradu zbog pokušaja da podigne pan-balkanski ustanak protiv Osmanskog carstva. Danas smo svi Grkinje i Grci!

Za radničku vladu u Grčkoj i nastavak antikapitalističke borbe na radnim mestima, ulicama i univerzitetima! Za međunarodnu solidarnost protiv kapitalističke krize! Za ujedinjeni Balkan protiv dužničkog ropstva i eksploatacije – za narodnu demokratiju!