Antifašistkinje i antifašisti u akciji[1 min. za čitanje]

9. novembra u 14h, pokret Antifašistkinje i antifašisti u akciji poziva na marš povodom Međunarodnog dana borbe protiv fašizma, rasizma, anti-semitizma i ksenofobije.

Marš će krenuti od Trga Nikole Pašića, a završiće se na Platou ispred Filozofskog fakuleta, uz govore i muziku.

Kampanja Solidarno protiv fašizma ima za cilj spajanje svih marginalizovanih društvenih grupa koje trpe nasilje fašističkih bandi – Roma, radništva, gejeva i lezbejki, izbeglica, itd. – u jedinstven pokret otpora strahu i izgradnju solidarnog i povezanog odnosa između pripadnica i pripadnika tih grupa.

Antifa u akciji je do sada imala nekoliko aktivnosti: od javnog prekrečivanja grafita mržnje po beogradskim zidovima, preko učestvovanja u protestu na otvaranju Muzeja romske kulture, Đilas go home, potom preimenovanja naziva ulica kojima će se 9.11. marširati, pa sve do fleš-mob akcije solidarnosti sa neodržanom Povorkom ponosa.

Ulično obeležavanje dana borbe protiv fašizma je samo prva veća aktivnost koju Antifa u akciji preduzima. Ideja je započeti dugotrajnu kampanju koja bi imala za cilj utemeljenje ideja solidarnosti i međusobne pomoći u našem društvu.

Pozivamo sve da dođu na skup u ponedeljak, 9.11. u 14h na Trgu Nikole Pašića, priključe se kampanji i postanu aktivni u borbi protiv fašizma!