FPN: Rat protiv droge i ideologija[1 min. za čitanje]

Juče je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu održana prva u nizu tribina na temu toga kako popularne TV serije predstavljaju globalni Rat protiv droga koji predvode SAD. Ovaj serijal diskusija organizuje Istup, udruženje radikalno levo orijentisanih studenata i studentkinja FPN-a.

Uz posećenost od nekoliko desetina zainteresovanih studenata i studentkinja, tribina je u svoja dva sata trajanja uključila temeljno izlaganje uz kratke inserte iz serije Narcos, ali i živahnu diskusiju publike koja se nadovezala na teze iznete u izlaganju. Teme o kojima je bilo reči su, među ostalim, odnos SAD prema Južnoj Americi, profitna stopa u trgovini narkoticima, odnos države i narko-buržoazije u Kolumbiji, potražnja i ponuda narkotika, upotreba narkotika i otuđenje…

Pozdravljamo nastavak progresivnog organizovanja na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, koji je do sada važio za jedan od glavnih rasadnika podmlatka vladajućih i drugih desničarskih partija, i nastavićemo da gradimo odnose saradnje sa organizacijom Istup. Pozivamo sve svoje zainteresovane simpatizere i simpatizerke da ubuduće prate i posećuju događaje koje će ova studentska organizacija praviti. Jedino aktivnim radom na stvaranju kontrasnaga nacionalističkim i liberalnim partijama i organizacijama u našem društvu možemo uspeti da promenimo političku realnost na čijem održavanju one rade. Smatramo da je naš rad, kao i rad grupa poput Istupa ključan korak ka toj promeni.