OBRAZovanje?[1 min. za čitanje]

Između pet i deset pripadnika Obraza, u utorak 23. decembra oko 17:30h, bacilo je tri jake eksplozivne pirotehničke naprave na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu

Između pet i deset pripadnika Obraza, u utorak 23. decembra oko 17:30h, bacilo je tri jake eksplozivne pirotehničke naprave na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu. Prema izjavama studenata koji su se u tom trenutku našli u zgradi fakulteta, eksplozije, čiji je bljesak dosegao visinu trećeg sprata, bile su zaglušujuće i ostavile su hodnike fakulteta (!) u dimu narednih desetak minuta, a u vazduhu se osećao miris baruta.

Ovo je kulminacija serije provokacija koje su pripadnici ove grupe vršili u proteklih mesec dana na Platou. Pre toga, sprejem su iscrtavali svoj logo u okolini, čak i preko grafita iz poslednjeg studentskog protesta na kojima piše „obrazovanje za sve“. Dan kasnije, ponovo su se okupili ispred fakulteta, uzvikujući „anti-antifa“.

Ovo je očigledan napad na studente, koji za cilj ima zastrašivanje svih progresivnih snaga koje deluju na Univerzitetu. Zanimljivo je, takođe, da je nepunih pola sata pre toga trebalo da se održi protest solidarnosti sa grčkim studentima.

Kao što na Platou nema mesta za Nacionalni stroj, što je dokazao protest Antifašističke kampanje, tako mesta nema ni za šljam iz Obraza.