Scena ispred Doma omladine, dan nakon incidenta: obezbeđenje čuva pano koji zaklanja tablu na kojoj su umetnici intervenisali

VAŽNO: Večerašnja tribina pomerena na Filozofski fakultet[1 min. za čitanje]

Obaveštavamo vas da će se večerašnja tribina “Vodič za štrajk – ima li Srbija radnički pokret” umesto u Domu omladine Beograda održati u sali 101 na prvom spratu Filozofskog fakulteta, sa početkom u 19:30.

Drage drugarice i drugovi,

Obaveštavamo vas da će se večerašnja tribina “Vodič za štrajk – ima li Srbija radnički pokret” umesto u Domu omladine Beograda održati u sali 101 na prvom spratu Filozofskog fakulteta, sa početkom u 19:30.

Do ove izmene dolazi zbog napada uprave i obezbeđenja DOB na grupu umetnika/ca koji su u subotu intervenisali protiv brisanja istorije ove institucije. Ovde možete saznati nešto više o samom incidentu: http://www.e-novine.com/drustvo/45190-Korporativna-budunost-protiv-asa-istorije.html

Juče je saopštenjem reagovala i uprava Doma omladine (http://www.seecult.org/files/DOB-Saopstenje-Cas-istorije_0.pdf), svalivši krivicu za incident na obezbeđenje koje navodno nije umelo da napravi razliku između umetničke intervencije i huliganstva, uprkos tome što je upravnik Lučić sve vreme bio prisutan. Smatramo da je takav stav uprave DOB neprihvatljiv i ovim činom izražavamo našu solidarnost sa napadnutim umetnicima. U prilogu dostavljamo i fotografije uslikane u nedelju, na kojima se vidi obezbeđenje koje čuva pano koji zaklanja tablu na kojoj su umetnici intervenisali.

Vidimo se večeras u 19:30 na Filozofskom!

Drugarski pozdrav,

Redakcija Solidarnosti

kulturna_politika1.jpg
kulturna_politika2.jpg
kulturna_politika4.jpg